Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I slutet av mars är det dags för Förbundsårsmötet och den 15 januari var deadline för att nominera kandidater till styrelsen, lekmannarevisorer och/eller kandidater till disciplinnämnden. Här ser ni alla nomineringar.
 
Rekordkampen på 10 km fortsätter. På söndagsmorgonen tog Sarah Lahti tillbaka det svenska rekordet på 10 km landsväg när hon sprang på 31:18 på Ibiza. En sänkning av Bahtas väldigt unga rekord med fyra sekunder.
 
Minskade startfält vid mästerskap förstör mångkampen. Ta in fler aktiva. Det var Fredrik Samuelssons budskap till Europeiska Friidrottsförbundet. Nu, efter massiv support, har han hörsammats. Större startfält blir verklighet vid IEM 2023.
 
SVENSK FRIIDROTT MÖTER. Den här veckan gästas podden Svenska Friidrottare av stjärnskottet Maja Åskag. Det vill du inte missa!
 
Friskis&Svettis har varit en del av Svenska Friidrottsförbundet sedan 80-talet. Nu står det klart att samarbetet fortsätter – och utvecklas. Flera utvecklingsområden har identifierats och målet är att tillsammans bidra till ännu bättre folkhälsa.
 
Den 1 januari förvandlades 23 distrikt till nio vilket bl a resulterat i ny årsstatistik för seniorer, juniorer, ungdomar och veteraner.
 
GÖR ER RÖST HÖRD! Förbundsårsmötet anordnas den 26-27 mars. Här kommer en sista påminnelse om att 15 januari är deadline för motioner liksom för nomineringar till förbundsstyrelsen och disciplinnämnden.
 
Tävlings- och arrangemangskommittén har lämnat uppdrag till förbundskansliet att utreda hur mästerskapsstrukturen för ungdomar och juniorer (12–22 år) inom Svensk Friidrott bör se ut från och med inomhussäsongen 2023. Nu kan du göra din röst hörd.
 
Trots att tävlingsverksamheten begränsades under 2021 gjorde många föreningar sitt yttersta för att erbjuda tävlingar när situationen tillät. En sådan förening är Hanvikens SK som arrangerade 16 tävlingar för barn och ungdomar under året.
 
Spridningen av coronasmittan ökar kraftigt, läget inom sjukvården är ansträngt och den 12 januari införs nya åtgärder. Här presenteras Svensk Friidrotts riktlinjer för träning och tävling som gäller från samma datum.
 
Under onsdagen publiceras uppdaterade coronariktlinjer för Svensk Friidrott.
 
Brinner du för svensk friidrott och media? Nu söker vi frilansare och volontärer till inhopp och spännande projekt 2022.
 
Vi påminner om att ansöka om att arrangera Friidrotts-SM 2024, Folksam GP 2023 samt några ännu icke placerade SM-tävlingar 2023. Ansökningsperioden är öppen till och med 17 januari
 
SOK tog i dag ut 18 nya namn till stödprogrammet Topp och Talang, däribland friidrottarna Maja Nilsson, Ragnar Carlsson och Carl Bengtström. ”Hela trion har potential att nå den allra yppersta världseliten”, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.
 
Svensk Friidrott bjuder in alla föreningar till webbinarium 18/1 om spännande projekt som kan generera pengar till föreningskassan och hur ni kan fortsätta att söka verksamhetsstöd
 

 Daloc säkra dörrar

 

 

 

 

 

ica

 

 

vanerlineloga

 

 

hovaror

 

 

 loggaweb

 IMG_0002

Gullspångs kommun som sponsor

 

html hit räknare
Free Web Counter

Postadress:
SOK Unden - Friidrott
Linnarsson, Mariestadsvägen 21
54832 Hova

Kontakt:
Tel: 050630992
E-post: goran.linnarsson@gma...

Se all info